torstai 5. toukokuuta 2016




Morjesta taas kaikille!


Retken loppu alkaa lähenemään, mutta silti yksi aihe varmasti mietityttää monia härkätaistelukärpäsen puremia uhreja. Miten näytöksiin pääsee ja milloin ja minne kannattaa suunnata. Aiheesta tarvitsimme hieman konsultointia ja löysimme internetin maailmasta paljon erilaista tietoa asiasta. Suosittelemme siis tarkistamaan tiedot ennen mahdollisen matkan varaamista.


Yleensä härkätaisteluihin saa vielä lippuja ovelta jääkiekkotyylisesti vielä muutama tunti ennen ottelun alkua. Suositumpien otteluiden kohdalla liput tosin saattavat olla loppuunmyyty jo aikaisemminkin. Lippuja saa myös ostettua nykyaikaisesti eli internetistä. Tosin kaikkiin näytöksiin ei välttämättä tätä optiota ole, vaan lippuja voi lunastaa pelkästään paikanpäältä. Villinä huhuna voidaan kuitenkin kertoa, että liput ovat halvempia paikan päältä ostettuna.


Minne kannattaa sitten suunnata? Suosittelemme tietenkin San Fermín festivaaleja, mutta myös muualta Espanjasta löytyy hyviä kohteita. Espanjan taisteluareenat on luokiteltu kolmeen eri luokkaan laadun mukaan. Ykkösluokan areenoilla on todennäköisempää, että pääse seuraamaan laadukasta taistelua. Tosin laatutakuita ei ole, joten sananlasku pessimisti ei pety kannattaa pitää mielessä. 1. Luokan areenoita voi löytää mm. Madridista, Bilbaosta ja Málagasta. Alemman luokan stadioneista blogin erityismaininnan saa kuitenkin 2. Luokkaan kuuluva Alicante stadion, niin areenan kuin kaupunginsa puolesta. 3. Luokan stadioneita löytyy lähinnä pienistä kylistä Espanjan sisämaista.


Paljonko sitten tämä muutaman tunnin lysti kustantaa? Halvimmillaan lippuja voi saada n. 5 eurolla, mutta kalleimmista paikoista voi joutua pulittamaan jopa yli 150 euroa. Lippujen hinnat vaihtelevat myös hyvin paljon stadioneittain sekä näytöksittäin. Laadukkaimmilla stadioneilla parhaat paikat saattavat kohota jopa kolmannen sadan puolelle.

Aurinkoisia härkätasteluita!

- Tuukka & Anton



Hei ja hei hei kaikille.

Joku viisas mies sanoi aikoinaan, että kaikki hyvä loppuu aikoinaan, niin joutuu päättymään myös pamplonan poikien tarina. Kun ilta-aurinko alkaa Pamplonan illassa laskeutumaan ja yö laskemaan varjoaan kapungin kauniin siluetin päälle on aika raapustaa tämän matkan viimeinen blogikirjoitus ja kumartaa teille kaikille lukijoille.




Mutta ennen kuin me pojat kömmimme orsille riojapöhnässä ja vatsat täynnä paellaa on aika vielä tutustua vielä härkätaistelun kauneimpaan mekkaan ja siirtyä hetkeksi pois Pamplonan maisemista, Madridissa sijaitsevaan Las Ventas areenaan.

Las Ventas areena on vuonna 1931 rakennettu härkätaisteluareena joka on alusta asti rakennettu olemaan kuninkaallisen pääkaupungin härkätaisteluylpeys. Las Ventas on rakennettu edustamaan uusi-moorilaista arkkitehtuurityyliä, jota koristaa keraaminen ulkomateriaali. Las Ventas rakennettiin ennennäkemättömän suurella budjetilla, siihen käytettiin uskomattomat 12 miljoonaa pesoa, joka ylitti budjetin jopa 4,3 miljoonalla.

Nykypäivänä härkätaistelun vähentyessä Las Ventas on kunnostautunut myös suosittuna areenana kansainvälisille artisteille. Areenalla on vuosien varressa esiintynyt niin Kylie Minogue kuin Coldplay.

Nyt on Pamplonan poikien aika kiittää ja kumartaa, Anton laittoi jo näissä haikeissa tunnelmissa Fix Youn soimaan, pakko lopettaa ennenkuin muste kastuu kyynelistä.

Haikein terveisin,
Tuukka ja Anton